Zwemmen in Brabant

Tijdens je vakantie in Brabant een lekkere duik nemen? Geen probleem! Door de hele provincie zijn diverse zwembaden en natuurbaden te vinden waar je even kunt afkoelen, baantjes trekken en plezier beleven!

Zwembad

Heb je een camping of vakantiepark geboekt waar een zwembad aanwezig is? Heb jij even mazzel! Een duik in het zwembad is dan lekker binnen handbereik. Maar het kan natuurlijk ook dat het enige buitenzwembad nog niet geopend is, en je dus op zoek bent naar een binnenzwembad. Wij zetten daarom de leukste zwembaden in Brabant voor je op een rij:

Natuurbad

Een natuurbad is eigenlijk een andere naam voor een plas of meer waar je vanaf een (aangelegd) strandje heerlijk kunt komen zwemmen en ontspannen. De ene locatie zal meer voorzieningen hebben dan de ander. Populaire natuurbaden hebben vaak toiletten en horeca in de nabije omgeving, zodat je niets te kort komt tijdens je dagje uit! De leukste natuurbaden in Brabant zijn:

Camping of vakantiepark met zwembad

Is er een camping of vakantiepark in de buurt waar je graag wilt gaan zwemmen? Informeer dan van te voren of je als niet-gast ook welkom bent. Zo dien je er rekening mee te houden dat gasten van de camping of vakantiepark vaak gratis toegang krijgen en daarbij ook voorrang bij toegang tot het zwembad. Op drukke dagen of tijdens de schoolvakanties kan het dus voorkomen dat het zwembad alleen voor hen is geopend. Bovendien wordt er voor niet-gasten uiteraard wel entree gevraagd op dagen dat jij welkom bent!

Uiteraard zijn bovenstaande adressen maar een greep uit het totale aanbod. Heb jij nog een leuke toevoeging voor deze lijst? Stuur ons een berichtje, dan voegen we deze toe!