SarieMarijs Gastel in Cranendonck

Onderstaand artikel is geschreven door de eigenaresse van Guesthouse SarieMarijs

Keuken

SarieMarijs dankt haar naam aan het voormalig huiskamercafé, dat tot 1980 heeft bestaan op het Gravenkasteel in Gastel.

Gastel is één van de zes kerkdorpen (samen met Budel, Maarheeze, Soerendonk, Budeldorplein en budelschoot) van de gemeente Cranendonck (een donk of heuvel waar zich kraanvogels ophielden) en stond bekend als “klein Antwerpen”, omdat er zoveel cafeetjes waren.

15 jaar geleden heb ik de vervallen boerderij gekocht en ben er samen met mijn moeder gaan wonen. Zij in het “café” en ik in de “varkensstal”. Ik wilde haar samen met haar paardje een mooie oude dag geven. Na 12 jaar kwam er een einde aan de mooie jaren en leven ze nu “in de kudde”, elk in hun eigen tehuis.

Van de paardenstal maakte ik Guesthouse SarieMarijs. Een gezellige woonkeuken op de plek waar eens het paardje stond hooi te eten, een slaap- en badkamer met inloopdouche en een sfeervolle serre met een Afrikaanse houthaard (www.africanflame.nl) , die voor sfeer en gezelligheid zorgt. Buiten is er een terras met overdekte lounchebank inclusief BBQ en vuurschaal. Waar het paardje in de wei liep is nu een privétuin en mogen honden spelen, want die zijn ook welkom!

Sarie Marijs

Groote Heide, de Plateaux en het Leenderbos vormen een enorm uitgestrekt natuurgebied, maar liefst 4356 hectare groot. Er zijn maar weinig plaatsen in de provincie Noord-brabant, die zoveel natuurgebieden herbergen als de gemeente Cranendonck. Hier vindt men bos, heide, moeras en water. Prachtige voorbeelden hiervan zijn de Pan, ‘t Goor, Groote Heide, Buulder Berg, de Ringelvennen, het Buulderbroek , het Cranendoncks Bos en de Weerter en Buulderbergen. U treft hier een diversiteit aan vogelsoorten aan. Bij het Soerendonks Goor, wat moeras betekent, zijn veel water en moerasvogels te spotten. Vele prachtige wandel- of fietsroutes liggen voor u in de guesthouse, bv een culinaire fietstocht “de Heidehoeveroute” of de Smokkelroute, Gastel ligt 5 km van de Belgische grens, de Belgische kempen genaamd. In Hamont-Achel ligt de Achelse Kluis, een trappistenklooster, waar je heerlijke Belgische biertjes kan drinken of Trappistenijsjes kunt eten. Ook zijn er sportieve arrangementen zoals een solex of trapfiets huren en picknicken op de hei. Of kanovaren op de Dommel. De sportieve kanovaarders kunnen hun hart ophalen met een unieke tweelanden-tocht, een tocht van 15 km die in Neerpelt (België) begint. Het eindpunt is het uitnodigende terras van de Venbergse Molen in Valkenswaard.

Kom, ontdek en beleef ons natuurrijke Cranendonck!

Meer informatie