Op vakantie met kinderen

Met wie ga je op vakantie? Het is goed om je van te voren in te lezen in de mogelijkheden en uitjes de omgeving. Of je nu op vakantie gaat met je kersverse baby, een kleuter of tieners. Samen maken jullie er een gezellige tijd van in het mooie en altijd gezellige Brabant!

Vakantie met baby

Voor het eerst met je kind op vakantie, dat is een hele uitdaging. Maar met een aantal aanpassingen is het goed mogelijk! Hoe ga je naar je vakantiebestemming toe? Met de trein of auto? Mits je niet te vaak hoeft over te stappen, is reizen met het openbaar vervoer geen probleem. Ook een autovakantie is goed mogelijk. Zin in een actievere vakantie? Neem dan de kinderwagen mee tijdens mooie wandelingen of gebruik een draagzak of -doek. Zorg er voor dat je alle spullen zoals voeding, flesjes, luiers etc. mee. Op internet zijn er voldoende inpaklijstjes te vinden die je helpen! Kijk ook of de accommodatie babyproof is voor een onbezorgde vakantie!

Vakantie met peuter

Vanaf 5 jaar is je peuter leerplichtig en ben je gebonden aan schoolvakanties. Dus geniet de eerste 4 jaar daarom van alle tijd samen en boek een vakantie buiten de dure schoolvakanties om nu dat nog kan. Zorg er tijdens de vakantie voor dat je ook luistert naar je peuter. Ze zijn soms snel verveelt, hebben een eigen tijdritme en zien geen gevaar. Betrek je peuter bij alle voorbereidingen en maak hem of haar enthousiast! Zo krijgen niet alleen zij er zin in, maar jij ook.

Vakantie met kids

De kinderen zitten op school en krijgen al steeds meer een eigen wil. Betrek ze daarom bij het maken van vakantieplannen en vraag wat zij leuk vinden. Er is voor iedereen wat wils: een dagje cultuur, een actieve dag, een attractie en een dag in de natuur. Ze zullen niet alles even leuk vinden, maar door het te combineren zullen ze zich niet snel vervelen!

Vakantie met tieners

Tieners mee krijgen op vakantie wordt steeds moeilijker naarmate ze ouder worden. Hoe maak je het voor iedereen leuk? Zorg voor actie. Daag ze uit en kies voor een actieve vakantie of actieve dagjes uit. Tieners willen de wereld ontdekken. Dit kan je ook samen doen op bijvoorbeeld een verre reis of een ander soort vakantie dan dat je gewend bent. Ouders en jonge zusjes of broertjes zijn minder interessant, dus zorg dat op de vakantiebestemming genoeg leeftijdsgenoten zijn waarmee je tiener op kan trekken.

Vakantie met gehandicapte kinderen

Het reisaanbod voor aangepaste vakanties is niet heel groot en het vergt wat meer voorbereiding. Maar dat betekent natuurlijk niet dat jullie geen top vakantie kunnen boeken! Een gouden tip is om vroeg te boeken, omdat de aangepaste reizen of accommodaties vaak snel vol zitten. Er zijn een hoop reizen waarbij de kinderen begeleiding krijgen. Zo kom jij ook toe aan een welverdiende vakantie en zo kan iedereen genieten van de onbezorgde vakantie!

Wil je je verder inlezen over vakanties met kinderen? Kijk hier voor meer handige tips, weetjes en bestemmingen!