Kamperen in Bourgondisch Brabant

De provincie van Bourgondiërs, worstenbroodjes, Bossche bollen, carnaval en Guus Meeuwis: Noord-Brabant, vaak afgekort tot simpelweg Brabant. Ze lijken iets te hebben met afkortingen, want ook hoofdstad ‘s -Hertogenbosch staat beter bekend als Den Bosch. Brabant is de tweede grootste provincie van Nederland, alleen Gelderland is nog iets groter. Dat maakt Brabant niet alleen tot één van de grotere, maar ook een van de gezelligere vakantiebestemmingen van Nederland!

Ardoer heeft één camping in Brabant. Vakantiecentrum De Ullingse Bergen, gelegen in Sint Anthonis, is een grote, groene camping. De camping is met vier typen kampeervelden en drie typen lodges en chalets een camping waar elke doelgroep zich thuis zal voelen. Ook een seizoensplaats behoort tot de mogelijkheden!

De camping is ideaal voor gezinnen en families die van rust houden. De camping is hondenvrij en heeft bovendien stiltegarantie. Dat betekent dat het tussen elf uur ’s avonds en acht uur ’s morgens absoluut stil moet zijn. Laat je echter niet afschrikken door deze regel, want de camping is hartstikke gezellig! Er is een bibliotheek, broodjesservice en zelfs WiFi!

Genieten van heerlijk eten en drinken kan bij Restaurant De Heksenboom, bij de snackbar en in de kantine, die is omgedoopt tot huiskamer. Dat de camping zeer geschikt is voor gezinnen met kinderen bewijzen de faciliteiten: er is een babybadkamer, een ballenbak, binnenspeeltuin en ook buiten zijn diverse speelmogelijkheden! Het verwarmde buitenzwembad beschikt bovendien over een apart kleuter- en een peuterbad.

Wil je in actie komen? De Ullingse Bergen verhuurt fietsen en skelters, heeft zowel een voetbal- als tennisveld en ligt bij diverse routes om de omliggende natuur te ontdekken. Ook dagjes uit zijn er in de omgeving van het park genoeg te vinden. Een greep uit de mogelijkheden: het Philips Stadion in Eindhoven, de Designer Outlet in Roermond, het Nationaal Bevrijdingsmuseum in Groesbeek, het Klimbos in Overloon, de Wellnessboot in Mill en Toverland in Sevenum.

Enthousiast geworden? We hopen je snel te mogen verwelkomen!

Meer over campings in Brabant