Eindhoven

Het is niet de hoofdstad van Brabant, maar wel de grootste stad: Eindhoven. Het is zelfs de vijfde gemeente van Nederland wanneer er gekeken wordt naar inwoneraantal. In de gezellige stad is vanalles te beleven!

Eindhoven kent een bruisend uitgaansleven. Zo heeft de centraal gelegen Markt een ruime keus aan grand-cafés met grote terrassen. Het Stratumseind is de langste caféstraat van Nederland en kent meer dan 50 aangesloten cafés, kroegen en discotheken. Ook bij het station, op het Stationsplein, zijn diverse uitgaansgelegenheden te vinden.

Liefhebbers van historie en architectuur kunnen terecht bij de meer dan 140 rijksmonumenten. Ook zijn er nog tal van oorlogsmonumenten ter nagedachtenis aan onder andere de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog.

Naast allerlei kunstuitingen in parken en verspreid door de stad zijn er ook vele musea. Grote, bekende, zoals het DAF Museum en het Philips Gloeilampenfabriekje anno 1891. Ook kleinere musea en galeries zijn er door heel Eindhoven te vinden. Voor voetbalfans is het Philips Stadion, thuisbasis van PSV, natuurlijk ook niet te missen. Laat je rondleiden tijdens een stadiontour en neem de historie in je op met een bezoek aan het PSV Museum.

Eindhoven kent ook veel bijzondere evenementen die jaarlijks plaatsvinden. De Lichtjesroute vindt plaats in september, de Dutch Design week in oktober en het internationale lichtfestival GLOW in november. Hierna veranderd Eindhoven in een ware winterstad. Ook op sportgebied zijn er regelmatig evenementen in de stad.

Voor velen zal een bezoek aan een grote stad als Eindhoven niet compleet zijn zonder een bezoekje aan de winkelstraten. Het centrum kent vele gezellige straten, waar de grote modeketens afgewisseld worden door kleinere zaakjes. Maak het winkelen compleet door heerlijk te lunchen en tussendoor koffie te drinken bij één van de gezellige horecagelegenheden.

Een dagje uit en tegelijkertijd actief bezig zijn? Eindhoven kent een groot IJssportcentrum waar naast recreatief schaatsen ook de mogelijkheid is om te ijshockeyen of zelfs een kinderfeestje te organiseren. Bij Outdoor Eindhoven kun je onder andere terecht voor paintball, lasergamen en GPS-tochten. Ook niet te missen: de zwembaden en voor de kleine bezoekers natuurlijk de vele speeltuinen!