Breda

Breda is een gezellige stad in Noord-Brabant. De stad kent vele monumentale panden die herinneren aan de Nassau’s, de voorouders van ons Koninklijke familie. De Nassau’s zijn erg bepalend geweest voor de welvaart van de stad. Daarnaast kent de stad vele uitgaansgelegenheden, winkels en parken.

De band tussen Breda en de Nassau’s is goed zichtbaar in de stad. Naast de vele monumentale panden vind je in Breda ook een kasteel. In dit kasteel zit nu de Koninklijke Militaire Academie, maar tijdens speciale dagen is het Kasteel van Breda geopend voor publiek. Tijdens landelijke Kastelendag, dat dit jaar plaatsvindt op 5 juni, tweede Pinksterdag, is het Kasteel van Breda geopend voor publiek. Op dezelfde dag als landelijke Kastelendag viert Breda Nassaudag. Er worden die dag vele activiteiten georganiseerd die herinneren aan de Nassau‘s.

Vlak achter het Kasteel van Breda vind je Park Valkenburg. Dit stadspark heeft een fontein en diverse speelgelegenheden. Daarnaast vind je er restanten van verdedigingstorens. Dit park wordt gezien als een heerlijk rustpunt in de stadse drukte. Het Begijnhof ligt aan de rand van Park Valkenberg. Je vindt er een kerkje, huisjes en een kruidentuin. In deze kruidentuin zijn maar liefst 300 verschillende kruiden te vinden. Ook vind je er een museum, het Begijnhof Museum. Dit jaar viert het Begijnhof het 750-jarig jubileum. Gedurende het hele jaar worden tal van activiteiten georganiseerd om dit te vieren.

gezellige horeca in Breda

In het hart van het centrum vind je de Grote Markt. Hier worden regelmatig evenementen en festivals georganiseerd. Daarnaast staat het plein bekend om de vele gezellige terrassen en de vele eetgelegenheden. De stad vanaf het water bezichtigen? Stap dan in een rondvaartboot. Tijdens de tocht vaar je over de Bredase singels en leer je tegelijkertijd meer over de geschiedenis van Breda. Wil je liever winkelen? Naast de bekende grote ketens heeft Breda vele andere winkels. Bezoek bijvoorbeeld ’t Sas. Aan dit plein vind je een prachtig gelegen terras en luxere winkels. Mocht het weer een keer wat tegenzitten, dan kun je terecht in het overdekte winkelcentrum De Barones. Hier vind je naast grote ketens ook kleinere ondernemers. De meeste winkels zijn bovendien op zondag open.