Tips en Trips in Brabant

Brabant staat bekend om haar gezelligheid en unieke dagjes uit! Wij zetten de leukste tips en trips van Brabant voor jou op een rij. Deze uitjes zijn goed te combineren met een verblijf op de camping. Kijk verder voor alle Ardoer campings in Brabant en maak je vakantie compleet met één van de onderstaande uitjes!

De Efteling

Natuurlijk beginnen we onze lijst met de Efteling. Bij de Efteling is er voor ieder gezinslid wel iets te beleven! Van het sprookjesbos tot achtbaan De Baron die meerdere malen over de kop gaat, voor ieder biedt de Efteling wat wils. In het pannenkoekenhuis kan heerlijk gegeten worden om vervolgens de dag af te sluiten bij Europa’s grootste watershow, gewoon gehouden in De Efteling! In de winter wordt de Efteling omgetoverd tot de Winter-Efteling. Gezellige tentjes met warme chocolademelk, glühwein en erwtensoep maken de Winter-Efteling helemaal af!

Kanovaren op de Dommel

Een stukje natuur ontdekken wat alleen per kano te bereiken is? Ga eens kanoën op de Dommel! Het riviertje stroomt van het Brabantse Borkel en Schaft naar Valkenswaard. De prachtige tocht is ongeveer 8 kilometer lang, waardoor je er ongeveer 2 uur over zult doen. Onderweg kan je aanmeren bij een restaurant en/of picknickplaats om even uit te rusten en wat te drinken en eten. Op het eindpunt kan je vervolgens gratis gebruik maken van de toiletten, kleedruimtes en douches van 't Boothuys. Voor meer informatie, zie www.kanovarenvalkenswaard.nl.

De Beekse Bergen

Op safari in eigen land? Bij de Beekse Bergen kan het! Van leeuwen tot olifanten, nijlpaarden en pinguïns: de Beekse Bergen heeft ze. Het unieke aan dit park is dat je niet alleen lopend het park kunt verkennen, maar ook per auto een echte safari kunt beleven. Bevind je samen met je gezin midden tussen de dieren! Soms kan je daardoor even in de file staan door een overstekende giraffe. Kom je langs de leeuwen? Hou vooral je deuren goed dicht!

Skidôme

Baal je er wel eens van dat er in Nederland zelden genoeg sneeuw ligt voor echte winteractiviteiten? Bij Skidôme kom je helemaal aan je trekken! Skiën, snowboarden, icekarten en magisch glowgolfen. Voor de echte freestyle-skiër is er een compleet funpark met rails en boxen aangelegd. Tijdens sommige weken in het jaar ligt er ook een big airbag om in te landen na een hoge schans. Ga je glowgolf spelen met het gezin? Sta klaar voor een unieke ervaring! Hier waan je je in Antarctica, compleet met levensgrote dieren. De donkere omgeving met glowballen, glowsticks en glowholes zorgen voor een echte uitdaging. Ook leuk voor kinderfeestjes!